Příroda
Nejprodávanější
Podtitul: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země Vydejte se na průzkum Země, jaká existovala kdysi, ponořte se do zkoumání změn, k nimž došlo během její historie.
Podtitul: Neuvěřitelný příběh výjimečného přátelství
Podtitul: Poznejte svět díky lesům KDYŽ LES PROMLUVÍ, ČLOVĚK BY MĚL POSLOUCHAT
Jaká existuje souvislost mezi dubem a Marsem, břízou a Venuší, jasanem a Sluncem? Pro přírodu jsou často důležitější zcela jiné jevy než ty, kterých jsme zvyklí si všímat.
Co potřebují včelstva, aby jejich chov byl úspěšný? Nejdůležitější je pro ně vhodné mikroklima v plodovém hnízdě. Co toto mikroklima narušuje? Mezera mezi plástem a stěnou úlu....
Praktický rádce pro každého včelaře Důkladný praktický rádce pro každého včelaře, který miluje své svěřenkyně a chce včelařit tak, aby tím prospíval nejen sobě, ale i včelám a...
Podtitul : Kosmické a terestrické podmínky zdravého zemědělství U příležitosti stoletého výročí vychází nové vydání Steinerova Zemědělského kurzu, doplněné o řadu dokumentů,...
Les budeme potřebovat stále víc jako zdroj surovin, kvůli údržbě prostředí i z hlediska vlastního zdraví. Je nutné mu rozumět a vědět, jak může ovlivnit místní prostředí, počasí...
Kniha velmi čtivou a atraktivní formou pojednává o různých skalách a lomech v oblasti chřibských hor. Je doplněna o další skály a lomy, které byly nejnověji objeveny až po...
Dnes téměř neexistuje žádná kniha k tématu vody, v níž by nebyl citován Viktor Schauberger (1885-1958), legendami opředený pionýr výzkumu vody.
Příroda má v zásobě spoustu dobrot – lahodný salát z čerstvých divokých bylin, šťávy a želé z lesních plodů nebo pikantní kořenovou zeleninu, která doplní vaše každodenní...
Jak mohou ptáci vytušit, že se blíží bouře, o které my zatím nemáme sebemenší ponětí? Jak najdou cestu do tisíce kilometrů vzdálených míst, když tam nikdy nebyli? Jak dovedou...
Podobný obraz někdy viděl snad každý: malebná horská krajina, kterou kdysi pokrývaly lesy, nyní vypadá, jako kdyby se přes ni přehnala pohroma. Les zmizel a zbyly po něm jen...