Zahradou do kuchyně
Rostlinná kuchařka pro všechna roční období. Více než 150 lokálních, sezónních a rostlinných receptů z vypěstovaných nebo běžně dostupných surovin.
Kategorie: | Příroda, samozásobitelství |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Autor: | Markéta Mikušíková |
Vydavatel: | Walden Press |
Lokální. Sezónní. Rostlinná. Kuchařka Zahradou do kuchyně respektuje sezónnost surovin. Obsahuje také návody na uchovávání a zpracování potravin bez nutnosti vlastnit spoustu různých robotů a přístrojů. Do hry vrací tradiční postupy, jako je fermentace, zavařování, sušení nebo nakládání. Autorka se zaměřila na suroviny, které lze vypěstovat na zahrádce, sbírat v přírodě, jsou v ČR doma nebo jsou zde snadno dostupné (KPZ, farmářské trhy, obchody).
Autorkou kuchařky je Markéta Mikušíková, která ve Skryjích nedaleko Rakovníka pořádá oblíbené kurzy přírodního vaření. Výběr receptů kopíruje čtyři roční období s cílem maximální potravinové nezávislosti. Každý recept vedle návodu či ilustrační fotky obsahuje i náročnost a dobu přípravy, profi tipy na zpracování či využití zbytků nebo výběr surovin.
Foto: Romana Kovácsová
Food styling: Radka Hájková, Romana Kovácsová
Počet stran: 280
Vyšlo: 2. února 2024
ISBN: 978-80-909092-2-9
Kniha je vytištěná na papír Pergraphica High White Rough s certifikáty FSC (udržitelné obhospodařování lesů) a EU Ecolabel (ekologicky šetrný výrobek).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.